Hud- och pälsvård

 

Vid en del sjukdomstillstånd kan man se att huden blir irriterad och att pälsen försämras vilket kan bero på sjukdomen som sådan eller till exempel medicinering. I dessa fall kan veterinären ibland rekommendera ett specialfoder och kanske ett schampo som hjälper till att återställa balansen i huden och pälsen. Ibland kan man även, förutom eventuell medicinering, behöva ge något tillskott i form av essentiella fettsyror.

I butiken har vi bl.a. Virbac och Douxo schampon och hudvårdsprodukter och essentiella fettsyror i form av DrBaddakys fiskolja, Viacutan och Dermaflex.

Ett friskt djur har oftast inte några problem med sin hud eller päls. Det finns dock några faktorer som kan påverka, framför allt pälsen:

• Torrt inomhusklimat
• För mycket schamponerande med olämpligt schampo
• Stress
• Undermåligt foder
• Tovig och ovårdad päls

För att förebygga detta bör man naturligtvis alltid se till att djuret får ett fullvärdigt foder av god kvalité.

Har du ett djur med lång och tjock päls är det viktigt att du kammar eller borstar igenom pälsen kontinuerligt så det inte bildas tovor. När du badar ditt djur är det viktigt att du använder produkter som är avsedda för djur och inte använder ditt eget schampo eftersom djur och människors hud inte har samma pH-värde.

Är du osäker på vad du ska använda till ditt djur så fråga oss så hjälper vi dig.