KOSTTILLSKOTT

 

Det kan ibland vara så att Ditt djur behöver ett kosttillskott i form av förebyggande eller i samband med en pågående behandling.

Vi tillhandahåller följande kosttillskott:

Viacutan, Dermaflex och DrBaddakys fiskolja – ett fodertillskott (flytande) som innehåller bland annat fettsyror för att bibehålla och vårda hud och päls. Används som ett komplement till medicinsk behandling vid vissa hudsjukdomar hos hund och katt.

GlycoFlex – ett fodertillskott till hund och katt som innehåller bland annat glukosamin och grönläppad mussla. Används som förebyggande och medicinskt behandling för olika ledbesvär till hund och katt.

Seraquin – ett fodertillskott (tuggtabletter) till hund och katt som innehåller bland annat glukosamin och kondrotinsulfat. Används som förebyggande och medicinskt behandling för olika ledbesvär till hund och katt.

Onychotin – ett fodertillskott (kapslar) till hund som används vid nedsatt klokvalité.

Denamarin – ett fodertillskott som innehåller S-adenosylmethionin(SAMe) och Silybin för förbättrad leverfunktion .

Vad är fettsyror?

Essentiella fettsyror är näringsämnen som kroppen inte själv kan producera utan måste tillföras via kosten. De är nödvändiga för att bygga upp nya celler och för att bevara en problemfri hud. Essentiella fettsyror finns i alla foder men ibland kan det vara bra att ge en extra mängd.

Vi rekommenderar fettsyror till bland annat:

– hudproblem/allergi
– om ditt djur fäller mer än normalt
– pälskvalité

Vad är glukosamin?

Glukosamin är en kroppsegen substans som bildas från glukos (sockerart). Glukosamin behövs för att kroppen skall kunna bilda större molekyler som finns i bland annat ledvätska och brosk. Kondroitinsulfat är ett ämne som ingår på liknande sätt som glukosamin i broskvävnad. Grönläppad mussla innehåller naturliga gluksaminoglykaner (GAGS) som kondroitinsulfat och hyaluronsyra samt essentiella fettsyror som har en antiinflammatorisk effekt.

Dessa ämnen är en del av uppbyggnaden som reparerar skador i ledbrosket.

Vi rekommenderar glukosamin till bland annat:

– djur med ledsjukdomar
– problem med höfter och armbågar
– förslitningsskador
– äldre djuret med stela leder

Prata gärna med Din veterinär eller någon av våra sköterskor om råd.