Djursjukvårdare


 

Margareta Delborn - Delägare och VD

Tidigare i mitt liv har jag arbetat med lite olika saker men alltid med djur. När Blå Stjärnans Djursjukhus var nybyggt praktiserade jag där ett år.

Efter lantbruksskola i slutet på 60-talet jobbade jag ett par år på gård med att mjölka kor och därefter som stallskötare/ridinstruktör på ridskola.

-75 började jag på Blå Stjärnans Djursjukhus här i Göteborg, där jag jobbade som sköterska och senare med ekonomi och personal.

-91 var jag med och startade Göteborgs Djurklinik. Nu består mitt arbete i första hand av administrativa sysslor men jag arbetar även som sköterska då och då. På mitt kontor finns även min goa schnauzer Buster.

 


 

Helene Maxe - Delägare

Jag började på Karlstads Djursjukhus -80. Jobbade där både med häst och hund. Flyttade tillbaka till Göteborg -83 och började då på Mölndals Djurklinik. Hösten -85 blev jag anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg.

Var med och startade Göteborgs Djurklinik -91 där jag fortfarande är en av delägarna och även jobbar som sköterska. Mitt specialintresse är röntgen.

När jag är ledig ägnar jag mig åt familjen och favoritsporten golf.

 

 


 

Christina Larsson

Gick ut vårdlinjen -78. Arbetade som undersköterska inom äldreomsorgen fram till -83. Därefter började jag på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg och blev kvar där till -91.

Juli -91 började jag arbeta på Göteborgs Djurklinik.
Jag gick distansutbildningen för djursjukvårdare under -98. Arbetade på Sannegårdens Djurklinik juni -06 till september -08.

Oktober -08 började jag åter igen här på Göteborgs Djurklinik.

Fritiden ägnas till största delen åt mitt stora intresse, hästar.

 


 

Anette Nelhage

Jag började arbeta på Blå Stjärnan Djursjukhus i Göteborg som djursjukvårdare -80 och var kvar där till år -00. Arbetade därefter ett år på Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås.

År -01 kom jag till Göteborgs Djurklinik. Här arbetar jag i receptionen och mycket med foder som jag tycker är ett intressant område.

Jag är utbildad kostrådgivare.

Min fritid ägnar jag till stor del åt hundutställningar. Jag har en liten uppfödning av rasen shih tzu under kennelnamnet Nellie-Nette´s och är också ägare till två bullmastiffer från Marco Polo´s.

 


 

Zandra Karlsson

Jag började som Blå Stjärna -78 och blev anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus -86.

Under -01 gick jag distansutbildningen till djursjukvårdare i Skara, det var också då jag började här på Göteborgs Djurklinik.

I mitt hem finns djuren Ebba och Tim, två jack russell. Två katter, en leopardgecko, man och barn. -05 tog jag mc-kort så i mitt garage står en Honda Shadow.

 

 


 

Linda SegerdahlLinda Segerdahl

Jag började arbeta som djursjukvårdare år -00 på Hund och Katt Hälsan i Kållered.

Våren -03 började jag här på Göteborgs Djurklinik.
Jag är glad över att få arbeta med djur då det är mitt stora intresse.

Fritiden ägnar jag åt min sambo och våra hundar. Vi har två bordercollie, en schäfer och två malinois. Vi tränar och tävlar lydnad, spår, sök, skydd och vallning.

 


 

Maria Sandberg 

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och när det var dags att söka till gymnasiet så var det självklart att det blev en djurvårdarutbildning.
 
Jag arbetade sedan under en kortare period på smådjursavdelningen på Ale Djurklinik innan jag hösten 2005 började här på Göteborgs Djurklinik.

Fritiden ägnar jag min tid åt min familj och träning

 

 


 

Malin Olausson

Efter att jag provat lite olika yrken började jag -98 som djursjukvårdare hos veterinär M. Stavenborn. År -00 arbetade jag ett år på Nordens Ark som djurvårdare och guide. Därefter återgick jag till djursjukvårdar yrket och då på Stockholms Djurklinik.
Arbetade där till feb -02 då jag återvände till västkusten och började på Djurkliniken Mölndal/Kungsbacka.

Där blev jag kvar till november 2006 då jag började här på Göteborgs Djurklinik.
Min fritid delas mellan vänner, dans och annan träning.

 


 

Carola Thonander

Jag har arbetat i över 30 år på Blå Stjärnans djursjukhus. Började där som 14 åring i Blå Stjärnans ungdomsförbund och fick jobba i hundstallarna på helgerna. Sen blev jag fast anställd. Efter många år så prövade jag på ett mindre ställe Frölunda djurklinik där var jag i 3 år, började där 2007.

I oktober 2010 fick jag lite närmare till jobbet när jag fick komma hit till Göteborgs Djurklinik och arbeta med mina gamla arbetskamrater. Det är både spännande och roligt.

Mina intressen är många! Ta hand om vår lilla gård med fyra shettisar, ett halvblod, fyra hundar, tre katter, tre marsvin och fåglar. Att göra gamla möbler fina och att baka både stort och smått.

 

 


 

Hannah Karlsson

Jag gick treårig djurvårdarlinje på gymnasiet och började jobba som djursjukvårdare på Syd-Väst Kliniken Hund & Katt i Hovås direkt efter studenten våren -01.  På den kliniken var jag i tre år. Där utbildades jag även till kostrådgivare. Jag fick under hösten -00 möjlighet att åka över till Oldham, England. Där jobbade jag i ett par månader på veterinärkliniken The Vets. Nu åker jag över så ofta jag kan och kollar läget på kliniken. Därefter gjorde jag ett litet uppehåll för att jobba med annat men är sedan april 2011 tillbaka i yrket för att jobba här på Göteborgs Djurklinik.

På fritiden är det mina hundar som kommer i första hand. Jag har, tillsammans med min mamma uppfödning i liten skala av rasen Shih Tzu. Den första Shih Tzun kom till oss 1990 och 1993 kom vår första kull. För tillfället bor det sju små raringar hemma hos oss. Helgerna går allt som oftast åt till hundutställningar, men det hinns även med både agility, båtåkning, skidsemestrar och annan hundträning.

 

Lena Karlsson

Jag gick treårig djursjukvårdarutbildning på gymnasiet. Därefter sex månaders praktik på Dingle veterinärstation.

2003 började jag som djursjukvårdare på Smådjursakuten i Göteborg där jag arbetade fram till vintern 2013.

I april 2014 började jag här på Göteborgs Djuklinik.

 

Bild kommer inom kort

Adress:
Backa Strandgata 10
422 46 Hisings Backa