Johanna MatssonDelägare. Har läst till veterinär i Uppsala, utexaminerades 1987 och har inseminationstillstånd på hund sedan 1990. 1991 var jag med och startade Göteborgs Djurklinik.

Jag trivs mycket bra med att arbeta på en klinik där man kan fungera som ”husveterinär” och får förmånen att följa sina patienter under lång tid. Det är också roligt och omväxlande med den mix av kirurgifall, medicinska utredningar och förebyggande behandlingar som vi tar emot här.

På fritiden går den mesta tiden åt till familjen och min katt Oddiz men jag tycker också om att träna och vara ute i naturen.

annika-jarneviJag blev färdig veterinär 1987. Började på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 1988. Arbetade dessförinnan några kortare perioder som distriktsveterinär.
1996 fick jag min specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.1999 började jag här på Göteborgs Djurklinik. Jag gillar att arbeta med hundar och katter på en lite mindre klinik. Detta ger möjlighet till återkommande kontakt med djur och djurägare och på så sätt fungera som deras husveterinär.
För att vidareutveckla min kunskap om katter och deras sjukdomar är jag medlem i Jamaren-Swedish Veterinary Feline Study Group, och deltar i deras årliga fortbildningar.På hundsidan deltar jag kontinuerligt i kurser för att vidareutvecklas och få reda på de senaste rönen inom olika områden. Jag har även ett specialintresse för ultraljud. Jag har en fransk bulldog som jag ägnar en stor del av fritiden åt.
marianne-kronleinUtexaminerades 1980 och arbetade som klinikveterinär på Djursjukhuset i Skara fram till 1982 då jag började på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg.

1991 kom jag hit till Göteborgs Djurklinik. Specialistkompetens för sjukdomar hos hund och katt 1994.

Tycker om att resa och att umgås med familj och vänner. Trivs på mitt lantställe.

 

 kristina-mollerJag har studerat till veterinär i Uppsala och utexaminerades i januari 2003. Därefter började jag arbeta som distriktsveterinär i Karlskrona innan jag 2004 flyttade till Göteborg för att börja jobba på dåvarande Smådjursakuten (Evidensia Djursjukhuset Göteborg).

Här på Göteborgs Djurklinik har jag arbetat sedan december 2005.

Jag arbetar främst med hundar och katter men även en del med kaniner, marsvin och andra smågnagare och jag tycker det är viktigt att de får samma goda vård allihop!

Min fritid ägnas framför allt åt träning och motion i olika former samt att umgås med familj och vänner.

helena-lundmarkEfter att ha läst till veterinär vid SLU i Uppsala fick jag min examen i januari 2011. Jag har tidigare provat på diverse yrkesområden men arbetade senast som smådjursveterinär på Upplands Väsby Veterinärmottagning.

Sedan maj 2011 arbetar jag här på Göteborgs Djurklinik.

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och hemma har det funnits allt från katter till undulater. Jag har tidigare även ägnat mycket tid åt hästar och ridning. Att arbeta som veterinär är både roligt och omväxlande och för mig är det viktigt att alla djur ska få tillgång till god vård, både stora som små.

Min fritid ägnas främst åt att umgås med vänner och familj. Jag tycker även om att motionera, allra helst utomhus. Idag har jag inga egna husdjur men hoppas på att snart få utöka familjen med en liten hund eller katt.


margareta-delbornDelägare.
Tidigare i mitt liv har jag arbetat med lite olika saker men alltid med djur. När Blå Stjärnans Djursjukhus var nybyggt praktiserade jag där ett år.

Efter lantbruksskola i slutet på 60-talet jobbade jag ett par år på gård med att mjölka kor och därefter som stallskötare/ridinstruktör på ridskola.

1975 började jag på Blå Stjärnans Djursjukhus här i Göteborg, där jag jobbade som sköterska och senare med ekonomi och personal.
1991 var jag med och startade Göteborgs Djurklinik. Har två goa schnauzrar Buster och Sixten.

helene-maxeDelägare. Leg. djursjukskötare. Jag började på Karlstads Djursjukhus -80. Jobbade där både med häst och hund. Flyttade tillbaka till Göteborg -83 och började då på Mölndals Djurklinik. Hösten -85 blev jag anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg.¨

Var med och startade Göteborgs Djurklinik -91 där jag fortfarande är en av delägarna och även jobbar som sköterska. Mitt specialintresse är röntgen.

När jag är ledig ägnar jag mig åt familjen och favoritsporten golf.

 

 

 

zandra-karlssonLeg. djursjukskötare. Jag började som Blå Stjärna -78 och blev anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus -86.

Under -01 gick jag distansutbildningen till djursjukskötare i Skara, det var också då jag började här på Göteborgs Djurklinik.

Blev Leg. djursjukskötare sommaren 2013.

Har en man samt 2 vuxna barn. I hemmet finns även 2 stycken hundar av rasen Jack Russell.

Har ägnat lite tid på utställning och viltspårträning.

-05 tog jag MC kort så i mitt garage står en Harley Davidson.

På sommaren blir det mkt MC körning och vintern skidåkning.

 malin-olaussonLeg. djursjukskötare. Efter att jag provat lite olika yrken började jag -98 som djursjukskötare hos veterinär M. Stavenborn. År -00 arbetade jag ett år på Nordens Ark som djurvårdare och guide. Därefter återgick jag till djursjukvårdaryrket och då på Stockholms Djurklinik.
Arbetade där till feb -02 då jag återvände till västkusten och började på Djurkliniken Mölndal/Kungsbacka. Där blev jag kvar till november 2006 då jag började här på Göteborgs Djurklinik.

Min fritid delas mellan vänner, dans och annan träning.

Malin är just nu mammaledig och Marinette E vikarierar för henne.

 

linda-segerdahlLeg. djursjukskötare. Jag började arbeta som djursjukskötare år -00 på Hund och Katt Hälsan i Kållered. Våren -03 började jag här på Göteborgs Djurklinik.

Jag är glad över att få arbeta med djur då det är mitt stora intresse.

Fritiden ägnar jag åt mina hundar, två malinois. Dizza 12 år och Cnas 1 år. Vi tränar och tävlar lydnad, spår och sök.

 

 

hannah-karlssonDjurvårdare. Jag gick treårig djurvårdarlinje på gymnasiet och började jobba som djursjukskötare på Syd-Väst Kliniken Hund & Katt i Hovås direkt efter studenten våren -01. På den kliniken var jag i tre år. Där utbildades jag även till kostrådgivare. Jag fick under hösten -00 möjlighet att åka över till Oldham, England. Där jobbade jag i ett par månader på veterinärkliniken The Vets. Nu åker jag över så ofta jag kan och kollar läget på kliniken. Därefter gjorde jag ett litet uppehåll för att jobba med annat men är sedan april 2011 tillbaka i yrket för att jobba här på Göteborgs Djurklinik.

 

På fritiden är det mina hundar som kommer i första hand. Jag har, tillsammans med min mamma uppfödning i liten skala av rasen Shih Tzu. Den första Shih Tzun kom till oss 1990 och 1993 kom vår första kull. För tillfället så bor det nio små Shih Tzuer i familjen. Helgerna går allt som oftast åt till hundutställningar, både i Sverige och utlandet, men det hinns även med både lite agility, båtåkning, skidsemestrar och andra hundaktiviteter.

 maria-sandbergLeg. djursjukskötare. Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och när det var dags att söka till gymnasiet så var det självklart att det blev en djurvårdarutbildning.
Jag arbetade sedan under en kortare period på smådjursavdelningen på Ale Djurklinik innan jag hösten 2005 började här på Göteborgs Djurklinik.

Fritiden ägnar jag min tid åt min familj och träning.

 

 

 

christina-larssonLeg. Djurskötare. Jag gick ut vårdlinjen 1978.

Arbetade några år som undersköterska inom äldreomsorgen.

Därefter på Blå Stjärnans Djursjukhus fram till 1991, då jag började Göteborgs Djurklinik. Har arbetat där sedan dess, förutom ett par år (2006-2008) då jag var på Sannegårdens Djurklinik.

Har gått distansutbildningen för djursjukskötare 1998.

Är nu legitimerad djursjukskötare.

Fritiden ägnas till största delen åt mitt stora intresse, hästar.

carola-thonanderLeg. djursjukskötare. Jag har arbetat i över 30 år på Blå Stjärnans djursjukhus. Började där som 14 åring i Blå Stjärnans ungdomsförbund och fick jobba i hundstallarna på helgerna. Sen blev jag fast anställd. Efter många år så prövade jag på ett mindre ställe Frölunda djurklinik där var jag i 3 år, började där 2007. I oktober 2010 fick jag lite närmare till jobbet när jag fick komma hit till Göteborgs Djurklinik och arbeta med mina gamla arbetskamrater. Det är både spännande och roligt.

Mina intressen är många! Ta hand om vår lilla gård med fyra shettisar, ett halvblod, fyra hundar, tre katter, tre marsvin och fåglar. Att göra gamla möbler fina och att baka både stort och smått.

 anette-nelhageReceptionist och djurvårdare. Jag började arbeta på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg som djursjukskötare 1980 och slutade där 2000. Arbetade därefter 1 år på Blå Stjärnans Djursjukhus i Borås.

Hösten 2001 kom jag till Göteborgs Djurklinik. Här arbetar jag i receptionen och mycket med foder som jag tycker är ett intressant område.

Jag har förmånen att få arbeta med det som jag brinner för både på arbetet och på min fritid.

Jag är utbildad kostrådgivare.

Min fritid ägnar jag till stor del åt mina hundar. Jag har en liten uppfödning av rasen Shih tzu under kennelnamnet Nellie-Nette´s och är också ägare av Bullmastiff.

lena-karlssonLeg djursjukskötare
Jag gick treårig djursjukvårdarutbildning på gymnasiet. Därefter sex månaders praktik på Dingle veterinärstation.

2003 började jag som djursjukskötare på Smådjursakuten i Göteborg där jag arbetade fram till vintern 2013.

I april 2014 började jag här på Göteborgs Djurklinik