Johanna MatssonDelägare. Har läst till veterinär i Uppsala, utexaminerades 1987 och har inseminationstillstånd på hund sedan 1990. 1991 var jag med och startade Göteborgs Djurklinik.

Jag trivs mycket bra med att arbeta på en klinik där man kan fungera som ”husveterinär” och får förmånen att följa sina patienter under lång tid. Det är också roligt och omväxlande med den mix av kirurgifall, medicinska utredningar och förebyggande behandlingar som vi tar emot här.

På fritiden går den mesta tiden åt till familjen och min katt Oddiz men jag tycker också om att träna och vara ute i naturen.

annika-jarneviJag blev färdig veterinär 1987. Började på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg 1988. Arbetade dessförinnan några kortare perioder som distriktsveterinär.
1996 fick jag min specialistkompetens i hundens och kattens sjukdomar.1999 började jag här på Göteborgs Djurklinik. Jag gillar att arbeta med hundar och katter på en lite mindre klinik. Detta ger möjlighet till återkommande kontakt med djur och djurägare och på så sätt fungera som deras husveterinär.
För att vidareutveckla min kunskap om katter och deras sjukdomar är jag medlem i Jamaren-Swedish Veterinary Feline Study Group, och deltar i deras årliga fortbildningar.På hundsidan deltar jag kontinuerligt i kurser för att vidareutvecklas och få reda på de senaste rönen inom olika områden. Jag har även ett specialintresse för ultraljud. Jag har en fransk bulldog som jag ägnar en stor del av fritiden åt.

marianne-kronleinUtexaminerades 1980 och arbetade som klinikveterinär på Djursjukhuset i Skara fram till 1982 då jag började på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg.

1991 kom jag hit till Göteborgs Djurklinik. Specialistkompetens för sjukdomar hos hund och katt 1994.

Tycker om att resa och att umgås med familj och vänner. Trivs på mitt lantställe.

 

 

 Information kommer inom kort…

 

 

 

 

helena-lundmarkNu är Helena mammaledig och beräknas komma tillbaka hösten 2018.

Efter att ha läst till veterinär vid SLU i Uppsala fick jag min examen i januari 2011. Jag har tidigare provat på diverse yrkesområden men arbetade senast som smådjursveterinär på Upplands Väsby Veterinärmottagning.

Sedan maj 2011 arbetar jag här på Göteborgs Djurklinik.

Jag har alltid haft ett stort intresse för djur och hemma har det funnits allt från katter till undulater. Jag har tidigare även ägnat mycket tid åt hästar och ridning. Att arbeta som veterinär är både roligt och omväxlande och för mig är det viktigt att alla djur ska få tillgång till god vård, både stora som små.

Min fritid ägnas främst åt att umgås med vänner och familj. Jag tycker även om att motionera, allra helst utomhus. Idag har jag inga egna husdjur men hoppas på att snart få utöka familjen med en liten hund eller katt.

helene-maxeDelägare. Leg. djursjukskötare. Jag började på Karlstads Djursjukhus -80. Jobbade där både med häst och hund. Flyttade tillbaka till Göteborg -83 och började då på Mölndals Djurklinik. Hösten -85 blev jag anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus i Göteborg.¨

Var med och startade Göteborgs Djurklinik -91 där jag fortfarande är en av delägarna och även jobbar som sköterska. Mitt specialintresse är röntgen.

När jag är ledig ägnar jag mig åt familjen och favoritsporten golf.

 

 

 

zandra-karlssonLeg. djursjukskötare. Jag började som Blå Stjärna -78 och blev anställd på Blå Stjärnans Djursjukhus -86.

Under -01 gick jag distansutbildningen till djursjukskötare i Skara, det var också då jag började här på Göteborgs Djurklinik. Blev Leg. djursjukskötare sommaren 2012.

Har en man samt 2 vuxna barn. I hemmet finns även 2 stycken hundar av rasen Jack Russell.Har ägnat lite tid på utställning och viltspårträning.

-05 tog jag MC kort så i mitt garage står en Harley Davidson. På sommaren blir det mkt MC körning och vintern skidåkning.

 malin-olaussonLeg. djursjukskötare. Efter att jag provat lite olika yrken började jag -98 som djursjukskötare hos veterinär M. Stavenborn. År -00 arbetade jag ett år på Nordens Ark som djurvårdare och guide. Därefter återgick jag till djursjukvårdaryrket och då på Stockholms Djurklinik.
Arbetade där till feb -02 då jag återvände till västkusten och började på Djurkliniken Mölndal/Kungsbacka. Där blev jag kvar till november 2006 då jag började här på Göteborgs Djurklinik.

Min fritid delas mellan vänner, dans och annan träning.

 

 

linda-segerdahlLeg. djursjukskötare. Jag började arbeta som djursjukskötare år -00 på Hund och Katt Hälsan i Kållered. Våren -03 började jag här på Göteborgs Djurklinik.

Jag är glad över att få arbeta med djur då det är mitt stora intresse.

Fritiden ägnar jag åt mina hundar, två malinois. Dizza 12 år och Cnas 1,5 år. Vi tränar och tävlar lydnad, spår och sök.

 

 

 

christina-larssonLeg. Djurskötare. Jag gick ut vårdlinjen 1978.

Arbetade några år som undersköterska inom äldreomsorgen.

Därefter på Blå Stjärnans Djursjukhus fram till 1991, då jag började Göteborgs Djurklinik. Har arbetat där sedan dess, förutom ett par år (2006-2008) då jag var på Sannegårdens Djurklinik.

Har gått distansutbildningen för djursjukskötare 1998.

Är nu legitimerad djursjukskötare.

Fritiden ägnas till största delen åt mitt stora intresse, hästar.

carola-thonanderLeg. djursjukskötare. Jag har arbetat i över 30 år på Blå Stjärnans djursjukhus. Började där som 14 åring i Blå Stjärnans ungdomsförbund och fick jobba i hundstallarna på helgerna. Sen blev jag fast anställd. Efter många år så prövade jag på ett mindre ställe Frölunda djurklinik där var jag i 3 år, började där 2007. I oktober 2010 fick jag lite närmare till jobbet när jag fick komma hit till Göteborgs Djurklinik och arbeta med mina gamla arbetskamrater. Det är både spännande och roligt.

Mina intressen är många! Ta hand om vår lilla gård med fyra shettisar, ett halvblod, fyra hundar, tre katter, tre marsvin och fåglar. Att göra gamla möbler fina och att baka både stort och smått.

 

Information kommer…

 

Har testat på flera yrken men intresset för djursjukvården växte fram 2010 då jag började som volontär för Djurambulansen. I samband med detta arbetade jag på Torslanda djurklinik och studerade djurvård på en vuxenutbildning. Jag har efter detta arbetat på Blå stjärnans djursjukhus i Göteborg som remisskoordinator och djurvårdare. Efter detta återgick jag till Torslanda djurklinik och senare till  dess systerklinik i Mölnlycke. I Januari 2018 började jag arbeta på Göteborgs djurklinik.

Djuren har alltid varit ett stort intresse för mig och jag har aldrig varit utan dem. Hemmet har alltid fyllts av fåglar, fiskar, gnagare, katter, hundar, iller och till och med en minigris!

 

 

Mitt djurintresse började i tidig ålder och jag studerade till hästskötare på Åby Travgymnasium. Hästarna har alltid varit mitt stora intresse men har även ett stort hjärta för hundar och katter. Jag har haft lite olika jobb innan men mitt senaste var på Stadslantgården föreningen Galaxen som djurvårdare. Gick min djurvårdarutbildning på utökad nivå året 2017 på distans och fick därefter jobbet här på Göteborgs Djurklinik.

Djuren har alltid varit min största passion i livet och jag har alltid haft djur i närheten så som tex kanin, marsvin, hund och häst. Idag lever jag med mina två katter Tessan och Bruce.